MUĞLA'DA GEZİLECEK YERLER

MUĞLA'DA GEZİLECEK YERLER

Muğla İli bölgesinde ziyaret edilmesi gereken yerler.

Saklıkent Milli Parkı

Saklıkent Millî Parkı veya yaygın adıyla Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın kolu olan Karaçay'ın oluşturduğu kanyondur. Muğla'nın Seydikemer ilçesi sınırları içerisindedir. Suyun kolayca aşındırabileceği Kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir kanyon oluşmuştur.Uzunluğu 18 km, yüksekliği 200 m'dir. En dar yeri 2 metreye kadar düşer. Eşen Çayı'nın bir kolu olan Karaçay'ın debisi Kanyon çıkışında 14–17 m³/sn'dir.

Marmaris Marina

Sahil şeridi boyunca, yatlar, tur tekneleri, kafeler, restoranlar, yürüyüş yollarıyla Marmaris’in gündüzünü, gecesini en keyifli şekilde geçirebileceğiniz yaşam alanı.

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi, Türkiye'nin liman kenti Bodrum'da yer alan ve 1402 yılında St. Jean Şövalyeleri tarafından Aziz Peter Kalesi adıyla inşa edilmiş kale. Bodrum'un simgesi haline gelmiş kale, 1960 yılından beri "Sualtı Arkeoloji Müzesi" olarak kullanılanmaktadır.

Ölüdeniz Plajı

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bir mahalle olan Ölüdeniz’in güzelliği 2006 yılında tescillenmiş ve dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Tarihi Likya uygarlığına kadar uzanan Ölüdeniz, doğanın içerisine gizlenmiş tarihi kalıntıları, yemyeşil doğası, turkuazın en güzel tonlarını görebileceğiniz denizi ve bembeyaz kumsalları ile turizm açısından oldukça gelişmiştir. Teke Yarımadası içerisinde bulunan Ölüdeniz, deniz kulağı olarak adlandırılan bir lagün oluşumudur. Bunun sonucu olarak deniz, adı gibi durgun ve bir göl niteliğindedir. Hemen yakınındaki koylarda dev dalgalar oluşurken Ölüdeniz’de sadece çırpıntılar meydana gelir. Göl niteliğinde olmasına rağmen yoğun su kaynağı çıkışları nedeniyle deniz sürekli kendini yeniler. Bu sayede de deniz berraklığını korur ve hep temiz kalır.

Babadağ

Babadağ güney-batı Türkiye'de, Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan bir dağ'dır.

 

Bu dağın üç zirvesi bulunmaktadır. En yüksek rakımlı zirvenin irtifası 1,969 metredir. "Karatepe" adı verilien ikinci zirvenin rakımı 1,400 metredir. Ayrıca 1200 metre pisti kış aylarında kullanılmaktadır. Bu üç zirve karşı karşıya bulunmakta ve aralarından derince bir sel vadisi geçmektedir. Her üç zirve de kireçtaşı/kalkerden oluşmuştur. Üç zirvenin birbirinde ayrık olması dolayısıyla bazı coğrafyacılar Babadağı'nı bir "sıradağ" olarak nitelendirmektedirler.

 

Babadağ çok zengin olan bitki türleri ile dikkati çekmektedir. Bu bitkiler arasında 1,400 m ile 1,800 m rakımlı arazide gayet yaygın (Acer undulatum) Latince sınıflanma isimli bu bölgeye has akçaağaç türünden ağaçlar ve (Cedrus libani) Latince sınıflanma isimli Türkiye'ye has sedir türü ağaç ormanları çok önemlidir.

 

Babadağı zirvesi ve "Karatepe" adı verilen alt-zirve denize çok yakındır; denizden uzaklık 5 km yi geçmez. Bu nedenle Fethiye ve civarına gelen turistler için bu zirvelerden denize doğru rotalı "yamaç paraşütü" sporu geliştirilmiştir.