İzmir

Gezilecek Yerler

Çeşme

Sadece İzmir'in değil Türkiye'nin de en popüler tatil beldelerinden biri olan Çeşme, İzmir merkezine sadece 86 kilometre uzaklıkta. Her zaman güneşli havası, şifalı suları, mavi bayraklı muhteşem plajları ve gelişmiş turizm olanaklarıyla 46.000 nüfuslu Çeşme, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti misafir ediyor.

 

Alaçatı

Çeşme ilçesinin turistik bir beldesi olan ve Çeşme’ye 8 kilometre, İzmir merkezine ise 75 kilometre uzaklıkta yer alan Alaçatı, Türkiye'nin rüzgâr sörfü ve su sporları merkezi olması ile ünlü. Klasik Ege evleri ile süslü Arnavut kaldırımlı sokakları, kaliteli butik otelleri, şık kafeleri, restoranları ve huzurlu atmosferiyle çok sevilen bir tatil beldesi olan Alaçatı’da Alaçatı Plajı ve Ilıca Plajı çevresindeki rüzgâr sörfü okulları ve su sporları merkezleri, tüm dünyadan tatilcileri kendine çekiyor.

 

Alsancak

İzmir'in Konak ilçesine bağlı bir semt olan Alsancak, hem tarihi mekanları hem de hareketli meydanları ve caddeleri ile İzmir'de sosyal hayatın kalbinin attığı yerlerden biri. Muhteşem deniz manzaraları sunan Kordon'da akşam yürüyüşleri yapmak, tarihi evleri gezmek, her zaman hareketli Kıbrıs Şehitler Caddesi’nde alışveriş yapmak ve Gündoğdu Meydanı'nda kalabalığa karışmak için İzmir gezinizde Alsancak’a mutlaka uğramalısınız. Pek çok kaliteli otel, kafe, bar ve restoranın bulunduğu Alsancak, konaklama için de İzmir'de en çok tercih edilen yerler arasında.

 

Urla

İzmir merkezine sadece 38 kilometre uzaklıkta yer alan Urla, antik çağlardan beri yerleşim olan çok popüler bir turistik ilçe. Güzelbahçe, Seferihisar, Çeşme ve Karaburun arasında yer alan Urla, M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanan tarihinden pek çok antik kente ve hazineye ev sahipliği yapıyor. Antik çağların zeytinyağı üretim merkezi olan Urla'da günümüze de zeytincilik önemli bir yer tutuyor.

 

Kordon

İzmir'in en bilinen caddelerinden biri olan ve Alsancak'ta sahil boyunca uzanan Kordon, İzmir’in değişmez gezi adresleri arasında. İzmir Cumhuriyet Meydanı ile İzmir Limanı arasındaki kıyı şeridini kapsayan Kordon, denizin 150 metre doldurulmasıyla halka açıldı.

 

Foça

Antik çağlarda bölgede yaşayan sevimli foklardan ismini alan Foça, İzmir'e 70 kilometre uzaklıkta. Çandarlı ve İzmir Körfezi arasındaki bir yarımada üzerinde yer alan Foça, doğal bir liman olduğu için tarih boyunca stratejik açıdan önemli bir yer olmuş. Günümüzde ise Foça; sakin atmosferi, klasik evleri, sahil boyunca uzanan yürüyüş yolları, rengarenk balıkçı tekneleri ve şirin kafeleri ile İzmir’in en sevilen tatil noktalarından biri.

 

Seferihisar

Türkiye'nin ilk ve tek sakin şehri olarak kabul edilen Seferihisar; tarihi hazineleri, organik ürünler satılan pazarları, butik otelleri ve kaliteli restoranlarıyla Ege'de huzurlu ve sessiz bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği yerlerden. Tarihi M.Ö. 1000 yılı Akalar dönemine kadar uzanan ve Giritliler tarafından kurulan Seferihisar, Urla Yarımadası üzerinde yer alıyor.

 

Bergama

Uzun yıllar Pergamon Krallığı’nın merkezi olan ve efsanevi Bergama Antik Kenti ile tüm dünyadan arkeoloji ve tarih meraklarını kendine çeken Bergama, İzmir merkezine 110 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Birbirinden güzel tarihi hazineleri ile ön plana çıkan sessiz ilçe, tam bir açık hava müzesi konumunda.

 

Şirince Köyü

Türkiye’nin en ünlü köylerinden biri olan, otantik Ege atmosferini korumayı başarmış Şirince Köyü, hem yerli hem de yabancı turistler arasında oldukça popüler. Yemyeşil doğal güzellikler arasında dağ yamaçlarında sıralanan tarihi evleriyle Türkiye'nin en güzel köylerinden biri olarak gösterilen Şirince, 2012 yılı Maya kehanetlerinde dünyada kurtulan iki yerden biri olarak geçtiği için kısa sürede dünya çapında bir üne kavuştu.

 

Selçuk

Türkiye'nin dünyada en bilinen tarihi hazinelerinden Efes Antik Kenti Müzesi ve Meryem Ana Evi’ni gezme şansı bulabileceğiniz Selçuk, İzmir merkezine sadece 50 dakika uzaklıkta. Dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olarak kabul edilen Selçuk, antik çağlardan Osmanlı dönemine uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan etkileyici bir yer.

 

Değirmendere Şelalesi

Malta Şelalesi olarak da bilinen ve İzmir'in Menderes ilçesi Değirmendere Köyü sınırları içerisinde yer alan Değirmendere Şelalesi, İzmir'in en çok ziyaret edilen tabiat harikalarından biri. İzmir’in Cenneti olarak adlandırılan Değirmendere Şelalesi; 5 metre yükseklikten dökülen bembeyaz suları, çarpıcı kaya göletleri ve şelaleyi çevreleyen yürüyüş yolları ile özellikle yaz aylarında serinlemek için en ideal yer.

 

İnciraltı

 

İzmir'in Balçova ilçesine bağlı turistik bir belde olan İnciraltı, onlarca yıldır İzmir'in hafta sonu gezilerinin değişmez adresleri arasında. Çiçek seraları, mandalina bahçeleri ve taze deniz ürünleri servis edilen balık restoranları ile ünlü İnciraltı, sahil boyunca sıralanan rengarenk balıkçı tekneleri ile harika fotoğraflar sunuyor.

 

Yeni Foça

İzmir merkezine 80 kilometre, Foça ilçe merkezine ise 20 kilometre uzaklıkta yer alan Yeni Foça, İzmir’in popüler tatil beldeleri arasında. Sahil kenarında sıralanan oteller, kafeler ve restoranları ile özellikle yaz aylarında çok hareketli olan Yeni Foça, tarihi Rum ve Osmanlı konaklarının sıralandığı dar sokaklarıyla ise akşam gezilerine çıkmak için ideal. Küçük sahil kasabası atmosferini hala koruyan Yeni Foça’nın limanı çevresinde sıralanan balıkçı restoranları da hem İzmir halkı hem de turistler tarafından çok seviliyor.

 

Kemeraltı Çarşısı

Dünyanın en eski çarşılarından biri olması ile ünlü Kemeraltı Çarşısı, günümüzde de İzmir'in en büyük açık hava pazarı konumunda. Çarşı, Mezarlıkbaşı semtinden Konak Meydanı'na kadar geniş bir alana yayılıyor. 15.000’den fazla dükkan ve mağazanın bulunduğu tam bir alışveriş cenneti olan çarşı, 1650 ile 1670 yıllarında denizin doldurulması ile oluşturulmuş.

 

İzmir Saat Kulesi

İzmir'in en ünlü simgesel yapısı olan İzmir Saat Kulesi, 1901 yılında Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yılını kutlamak amacıyla inşa edilmiş bir şaheser. Kemeraltı Çarşısı’nın girişinde ve Konak Yalı Cami'nin yanı başında yer alan 25 metre yükseklikte 4 katlı etkileyici saat kulesi, özgün mimarisi ile diğer Osmanlı saat kulelerinden ayrılıyor.

İzmir Hakkında

İzmir, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biridir. Ülkenin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir. Nüfusu 2021 itibarıyla 4.425.789 kişidir. Yüzölçümü olarak ülkenin yirmi üçüncü büyük ilidir.

İzmir havalimanı

Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye'nin İzmir iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 14 km güneyinde, Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırları içindedir. Adını 1950-1960 yılları arasında başbakanlık yapan Adnan Menderes'ten almaktadır. Vikipedi

Adres: Dokuz Eylül, 35410 Gaziemir/İzmir

Telefon: (0232) 455 00 00

Kodu: ADB

Rakım: 126 m

Yer: Dokuz Eylül, Gaziemir-Görece Cumhuriyet, Menderes

Açılış: 17 Kasım 1987

Bağlantı merkezi (hub): SunExpress

Hizmet verdiği şehir: İzmir

İşletici: TAV Havalimanları

Şehir Ulaşım

Şehir içerisinde birçok toplu taşıma aracı vardır. İzmir’de eğer toplu taşıma kullanmak istiyorsanız elektronik kartlarınız olması gerekir. İzmirimkart adı verilen kartlar şehir içerisinde kullanılmaktadır. Şehre geldiğinizde duraklardan basit bir şekilde temin etmeniz mümkündür. Dolum işlemlerinizden sonra otobüs, tramvay, metro olmak üzere birçok ulaşım aracını kullanabilirsiniz.


Otobüs ile Ulaşım


İzmir’de otobüsler 322 hat üzerinden hizmet vermektedir. Önemli noktalarda da gece yarısından sonra belli saatlerde seferler düzenleyerek şehirde kolayca seyahat etmenize yardımcı olur.


Metro ile Ulaşım


Metrolar sabah 6 ile gece 12’ye kadar hizmet verir. Özellikle otobüs ve vapur bağlantılarının olduğu metroların sıklığı 10 dk da bir gerçekleşir. Yoğun saatler içerisinde ise 5 dk da bir gerçekleşen seferler mevcuttur.


Vapur ile Ulaşım


İzmir’in coğrafi konumu ve körfez şehri olmasıyla birçok vapur seferi de düzenlenir. Hem kolaydır hem de son derece keyifli bir seyahattir. Hiç trafiğe takılmadan 25 dakika gibi kısa sürelerde ulaşımlarınızı gerçekleştirirsiniz. 


İstanbul Havalimanı Ulaşımı


İstanbul Havalimanı’na ulaşım için özel servisleri kullanabilirsiniz. Belli duraklardan geçerek ve kredi kartı, temassız ödeme, otobüs kartlarıyla ödemeler yaparak konforlu bir ulaşım sağlarsınız. Aynı zamanda belediye otobüslerinde H-1, H-2, H-3, H-6, H-8, H-9 otobüslerini de kullanarak varış sağlayabilirsiniz.